Ola Salo: En magnifik konsert på Rondo

religion-3452582_640.jpg
Photo by Geralt@pixabay

Ola Salo, Ola Salo, Ola Salo

Vilken superartist han är. I lördags var jag tillsammans med en inbiten the-ark fantast och såg hans show på Rondo i Göteborg. Personligen har jag hört en del The Ark låtar och inte så mycket mer. Jag kan inte så mycket bakgrundsfakta och kan endast nämna ett fåtal låtar. Jag hade heller aldrig sett honom live. Jag såg samtidigt fram emot att se honom uppträda. Det här med artister som kan riva tak med sin energi är verkligen häftiga upplevelser! Tidigare har jag upplevt det med Bruce Springsteen och faktiskt även en Nordman konsert (sista låten!)

Det här var något annat såklart. Ola Salo är en performer av högsta klass.
Stora videokulisser, grymma dansare, starkt framförande av övriga musiker på plats och Olas egna insats gjorde kvällen superbra!

Jag fick en ny favoritlåt som verkligen får mig i ett harmoniskt tillstånd:

Prayer for the Weekend

En låt som förvisso är bra men som också börjat förfölja mig:

Clamour for Glamour

Notis: I programmet står det mycket om att Ola skulle få berätta sin historia etc, samt att han haft stöd av Henrik Schyffert. Jag upplevde dessvärre att någon längre historia aldrig berättades under showen. Jag kan inte säga att jag vet så mycket mer om varken Ola eller The Ark efteråt. Hur ska man tolka det tro?

Under showen gav sig Ola ut på äventyr i publiken och dansade runt på borden.
Innan showen tänkte jag att det vore kul om min vän fick träffa Ola på ett eller annat sätt, då jag tänkte att det skulle förgylla kvällen lite extra. Sagt och gjort.
När vi kom in på Rondo (vi hade ståplatsbiljetter) ställde vi oss i ett hörn, då alla ståbord var tagna. Vi slog oss ner på ett tja, staket/avskärmning och 2 minuter senare lämnar några sitt ståbord (permanent ska tilläggas) och jag skickar iväg min vän som en raket och vips hade vi ett ståbord istället.

Platsen var bra, även om det var en pelare precis i samband med bordet, vilket gjorde att jag hängde mig lite åt sidan. Det kan eventuellt ha medfört en skymd sikt för bakomvarande. Not apologizing.
Showen går och jag tror att det rent av var på slutnumret/låten innan, så dansar Ola såklart ut i publiken återigen. Upp på bordet. Som är framför oss. Och han dansar så pass nära att min vän får lägga en hand på honom. Lyckan var gjord.
Det gjorde mig väldigt glad!

Summa summarum: Platserna var näst intill slutsålda till Olas shower men får man chansen, bör man absolut ta den. Det är värt det!

 

Cause sometimes you’ll find
That I’m out of my mind
You see baby, I’m the worrying kind

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.