Fredag!

mvp-74436-unsplash

Det slog mig att våren äntligen är här. Det beror inte på den återkommande solen. Det berodde snarare på regnet som föll.

Blogg kursen med Helena (blogg boss master) är slut och gav mig personligen ett startskott ut ur gropen med skrivande. Huruvida det är i bloggform eller andra varianter är inte självklart. Just nu fungerar bloggen som ett bra forum för diskussion och prövande av inläggen. I vissa fall kan inlägg återkomma i nya former om det känns bättre.

Det blir dessutom lite roligare att infoga bilder i de olika inläggen. Idag är det väldigt enkelt att hitta bilder som fritt får användas i olika kreativa verk. Sidor som pixabay och unsplash fungerar superbra.

Oavsett om bloggande är tänkt som ett vinstdrivande projekt eller endast för egen skull, spelar inte så stor roll. Man behöver inte ens stava rätt. Kanske är det en övning i att inte vara perfekt som inlägget med stavfel görs?

Att skriva inlägg är att lyfta ut tankemönstren ur huvudet. Alltför många ord, tankar och känslor blir för ostrukturerade inombords. Ibland känns det helt enkelt som att olika delar kopplas ihop felaktigt fast man inte vet varför. Skriv ut det och se vad som framkommer. Uppnår man ett flow i sitt skrivande, berättar man ofta mer än vad man först trodde och dessutom är det rätt kul.

På vägen i sitt skrivande hittar man kanske något man brinner för. Som man är passionerad för. Ibland ser man mönstren efter 100 inlägg och man blir förvånad över dess naturlighet. I skrivandet kan det egna livet återspeglas och om man läser det man själv har skrivit, kanske det kan ge en ärligare bild över hur man mår och hur man tänker. Det är inte dåligt och i längden genererar det ofta förändringar till det bättre.

En blogg kan alltså vara någonstans inom utrymmet vinstdrivande (bli superrik) till en självhjälpsbok ur det djupaste hål. Låt det vara lekfullt.

Det kommer mitt strävande allt vara. Livet behöver inte vara så 4llv4rl1gt 1b14nd.

 

suit-673697_640

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.