EFT – Emotional Freedom technique

När man är inne och gräver i sitt inre, stöter man helt klart på obalanser. Obalanser kan upplevas som negativt och som helt klart känns som hinder i våra liv. Trauman är ett exempel på en obalans. I själva verket är obalanser just….obalanser. Områden som behöver balanseras upp med förståelse och bearbetning. Korrigeringar av energierna som krockar och fallerar när de passerar området.

Förståelsen är kanske den lättare biten, då det i stort sätt handlar om att ställa sig utanför och analysera det. Den jobbiga biten blir desto oftar bearbetningen. Den konkreta korrigeringen av energin som passerar. Det är ofrånkomligt att det ger reaktioner såväl fysiska som emotionella. Energin korrigeras om från det område som tidigare visat sig.

När korrigeringen väl har skett skapas en ny verklighet. Det är inte omöjligt att energin redan passerar i våra andra befintliga strukturer och faktiskt stärker upp tidigare färdigheter.

I många år har mitt fokus varit att förstå, analysera och observera. Jag kan inte säga alltför mycket ty det ledde mig hit där jag är idag. Det har också blivit allt tydligare att jag behöver ta mig igenom bearbetningsbiten också, framförallt på djupet. En resa i sig kan man säga.

För många år sedan skaffade jag en bok som redan då intresserade mig. Placerad i bokhyllan i väntan på bättre tider blev den sedan kvar där. I senaste Greys Anatomy avsnittet kom metoden dock upp! EFT – Emotional freedom technique.
En kombination av modern psykologi och tankarna om akupunktur/akupressur. Där kroppen bygger på flödande energisystem och där fysiska bearbetningar även läker de psykologiska ”såren”/obalanserna.

Ivrig som jag är har jag nu påbörjat en självbehandling (vilket är fullt möjligt inom EFT!) för att se vad som dyker upp. Metoden är bekräftad som en högkvalitativ behandlingsmetod inom vetenskapliga kretsar. Den har prövats i flera studier som gett intressanta resultat. Många verkar helt enkelt ha fått hjälp av metoden.
Den bygger i stort sett på ”knackningar” på vissa punkter i kroppen. Det i samband med att man pratar om övergripande eller specifika situationer som vi uppfattar negativt, såväl ilska som oro, ångest, nedstämdhet, otrygghet etc.

För den intresserade kan jag rekommendera Nick Ortons bok Knacka dig fri med EFT.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.